hejdå tvåtusentie.

Klockan är över tolv, och därmed har den sista dagen på 2010 kommit. Jag är tyvärr inte en sån där amitiös bloggare som lägger in en massa fina bilder och sammanfattar året som gick. Men det har varit ett fint år på många sätt. Och det som inte har varit så fint, det glömmer man ju bort, tack och lov :) 
Idag har jag tillbringat hela dagen i min gröna soffa med kemiboken, en massa kuddar och filtar (som fick mig att somna då och då), musik och sånt där gott jul-te, ni vet. Och jag önskar att jag var en sån där vetenskaplig person som jag trodde att jag var när jag valde NV. En sån som är intresserad av kemi på riktigt. Jag har en känsla av att det hade varit lättare att plugga då, och svårare att somna... Men det ska nog gå.
Nu ska jag sova några timmar. Imorgon är det nyårsfirande på Framnäs, och jag är peppad till tuus'n. Det ska bli himla roligt!  hejsvejs.

Wohoo!

4/5 prov avklarade. Himla trevlig kille på tråden den här gången, honom hade jag kunnat prata med länge. Jag fattar dock inte klimakterie-svettningarna jag får av såna här muntliga förhör. Måste vara adrenalin eller nåt, men vad fasen.. Min stackars mobil var helt genomblöt när jag var klar. Tur att den är vattentålig, hah! Åh, jag är lycklig nu. Bara ett endaste fjuttigt prov kvar, sen kan jag ta tag i den sista kursen. 

Livet är ganska fint ändå. Jag vet inte riktigt varför, men jag känner mej bara allmänt peppad idag :)


Nu och sedan.



De flesta vet väl redan om det, men jag kom inte in på kursen i Sunne.
Var deprimerad i tre dagar, men nu känns det okej. Jag glömmer till och med bort det där med att ha framtidsångest, vilket är förbaskat skönt. 
Den nya planen är att hitta jobb och lägenhet/rum/kollektiv så snabbt som möjligt, helst i Umeå/Uppsala (bara för att jag gillar städer på U..)
Det borde ju inte vara omöjligt. Piteå är fint som snus när alla vänner är hemma, verkligen. Men jag måste härifrån snart. Få se något nytt, och göra något nytt. Igen.
Men nu är jag här, och nu ska jag sluta förtränga de förbenade böckerna, något som jag har lyckats fantastiskt bra med ända sen alla människor återvände till stan. Om 20 timmar har jag slutexamination i samhällskunskap, och jag har inte börjat plugga än. Det är som på den gamla goda tiden, med andra ord. Råplugg + ofantliga mängder kaffe sista natten innan provet, det är sånt jag är bra på här i världen!

Jag är kär i Annika Norlin.

En timme tar en vecka här
Slå mig så att nånting händer
Visarna på klockorna går bakåt här
Jag skakar om kalendern
Kyss mig så att nånting händer
Slå mig så att nånting blöder
Elda upp mitt hus, gör det ikväll
Så det finns nåt som glöder

Jag ska va tyst från och med nu
Och se vad som händer när det bränner
Jag klarar tystnaden bättre än vem som helst
Den har jag lagt ner timmar på


Klicka på bilden.

gräddtårtan emma.

Super-mellandags-rea-shopping med Jennie, Josse, Ida, Sanna och Pilla idag. Köpte en vit känning och en spetsbolero till nyår. Fint, javisst. Men när jag kom hem och provade allt igen var klänningen för stor, och jag såg ut som en gräddtårta med något konstigt svart grejs ovanpå. Så jag körde i racerfart in till stan igen och bytte allt mot en svart klänning + skinnjacka. Skönt! Att känna sig som en gräddtårta är inte speciellt bekvämt tycker jag. Nu är jag nöjd. Och nu kan det få bli nyårsafton. Kommer bli KUL :) hejsvejs.

Julafton!

Äntligen julafton! Jag har varit ute och sagt god jul till kossorna. Agnes kokar knäck. Simon stickar (!). Pappa har griljerat skinkan (och jag räddade julen genom att tipsa honom om att ta bort svålen först). Mamma slår in paket. Julstämning, o ja! Jag står till och med ut med julmusiken idag. Snart blir det Kalle, julkäk, paketutlottning, TP och glögg ♥

Dan före dan

Ikväll: Revbenspjäll, sallad, gott vin och en mandarin. Mumsig danföredan-middag. Nu blir det Sunes jul!

Imorgon: Julafton!! (nähä?) Jag ska in till stan och köpa julklappar!

Lördag: AfterXmas.

GOD JUUL!

Lilla julafton

Tränade med Sanna på StepIn imorse, och sen gick vi på stan, lunchade och fixade en massa saker. Kul! Sedan blev det snabbdusch, potatiskok och presentinslagning inför Lilla Julafton hos Ida. Råkade köra fast med bilen på vägen dit så jag blev en timme sen.. Tur att Simon kom och drog upp mig med lastaren, och att Idas grannar underhöll mig medan jag väntade på honom :) Till slut kom jag äntligen fram till Ladan, där 13 fina tjejor redan var samlade. Och det blev god mat (Sannas smörgåstårta... mums!), presentutdelning, "fyra man i en soffa", och mycket prat och skratt. Himla roligt! Tyvärr startade inte mercan när vi skulle hem. Kanske inte så konstigt med tanke på att den stått utan motorvärmare i 27 minusgrader i ca 8 timmar. Josses mor räddade oss ur knipan, tack för det!
Sammanfattning: Lång, bra, rolig dag (med några bil-missöden). Jag gillar mina kompisar!


Telefonfobi.

3 av 5 slutprov avklarade! Idag var det biologi. Eftersom provet gjordes på telefon (webbkameran dog), så svarade jag så snabbt som möjligt på alla frågor. Typ: "Ska jag berätta det också..? Nej, jag hoppar det."  Åh, jag måste sluta vara så förbaskat rädd för att prata i telefon! Nyårslöfte.


..


Studentdemonstration i England.

Juletider.


Lilla julafton (Sjulnäs) och pepparkaksbak (Glimåkra), 2009. Två saker som behövs för att det ska bli jul på riktigt. Ser fram emot onsdag kväll, för då är det dags för Lilla Julafton 2010. Pepparkaksbaket klarades av igår, av mig, Agnes och Lovisa. Kuul! :)

Open up, everything's waiting for you.




En bild jag hittade från i somras, och en låt jag snart har lyssnat sönder.

Vinterland.



1993


Jag och Josse i ett dike för 17 år sen. Ikväll ska hon och jag till Ida!

Plugghest

Idag har jag skrivit ett Word-dokument på 22 sidor om kroppens sjukdomar. På ungefär 12 timmar. Detta är helt otroligt - jag har blivit pluggis till sist! Hah, det trodde jag aldrig. Vad hände med mitt gamla glidar-liv?


sömnbrist?

Halv sju imorse befann jag mig på morgonyoga på StepIn. Jag var stel efter spinningen igårkväll, men det var skönt ändå. Så skönt att jag somnade under avslappningen i slutet av passet. Jag vaknade varje gång jag började snarka, haha! Hoppas att ingen märkte :) Sen åkte jag hem och råkade ta en powernap på 5 timmar. Där sprack dagens planering om vi säger så..


RSS 2.0